Loading...
Triangle Congruence 2
A
B
C
D
E
F
G
Result
. . . .

Identify the postulate or theorem that justifies the given congruence. Choose your answer.

Figure for items 1 and 2:
1. AC ¯ ≅ AC ¯
Leg-Leg Congruence Theorem
Reflexive Property of Segment Congruence
Transitive Property of Segment Congruence
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Answer: Reflexive Property of Segment Congruence
2. ΔABC≅ΔADC
Leg-Leg Congruence Theorem
Reflexive Property of Segment Congruence
Transitive Property of Segment Congruence
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Answer: SSS Congruence Postulate

Figure for items 3 and 4:
3. ∠EGF≅∠HGI
Leg-Leg Congruence Theorem
Leg-Acute Angle Congruence Theorem
Vertical Angles Theorem
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Answer: Vertical Angles Theorem
4. ΔEGF≅ΔIGH
Leg-Leg Congruence Theorem
Leg-Acute Angle Congruence Theorem
Vertical Angles Theorem
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Answer: SAS Congruence Postulate

Figure for items 5 and 6:
5. JL ¯ ≅ JL ¯
SAS Congruence Postulate
ASA Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Reflexive Property of Segment Congruence
Transitive Property of Segment Congruence
Answer: Reflexive Property of Segment Congruence
6. ΔJLK≅ΔJLM
SAS Congruence Postulate
ASA Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Reflexive Property of Segment Congruence
Transitive Property of Segment Congruence
Answer: SAS Congruence Postulate

Figure for items 7 and 8:
7. QP ¯ ≅ QP ¯
Leg-Acute Angle Congruence Theorem
Transitive Property of Segment Congruence
Reflexive Property of Segment Congruence
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Answer: Reflexive Property of Segment Congruence
8. ΔOPQ≅ΔRQP
Leg-Acute Angle Congruence Theorem
Transitive Property of Segment Congruence
Reflexive Property of Segment Congruence
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
Answer: SAS Congruence Postulate

Figure for items 9 and 10:
9. VW ¯ ≅ VW ¯
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
ASA Congruence Postulate
Transitive Property of Segment Congruence
Reflexive Property of Segment Congruence
Answer: Reflexive Property of Segment Congruence
10. ΔUVW≅ΔSWV
SAS Congruence Postulate
SSS Congruence Postulate
ASA Congruence Postulate
Transitive Property of Segment Congruence
Reflexive Property of Segment Congruence
Answer: ASA Congruence Postulate
0
/ 10